Essent

Essent is een energieleverancier dat energie en gas levert aan particulieren en zakelijke klanten. Essent was tot aan 2009 onderdeel van het Essent netwerk maar werd per 1 juli 2009 onderdeel van RWE een Duits energiebedrijf. RWE is weer in handen van een aantal gemeenten die de belangrijkste aandeelhouders zijn. Vanaf 2016 besloot RWE verschillende diensten op te splitsen dat werd ondergebracht in Innogy waartoe nu ook Essent behoort.

Essent verantwoordelijk voor de Nederlandse en Belgische energiemarkt

Essent exploiteert de energieportefeuille voor Nederland en België. In Nederland leveren zij dus nog altijd energie en gas maar hebben zij hun producten ook uitgebreid met bijvoorbeeld zonnepanelen. Essent biedt informatie ook cv ketels en geeft daar ook advies bij. Zij doen dit in samenwerking met servicepartners waar u vervolgens een cv-ketel kunt kopen, huren of leasen. Essent is nog altijd één van de grootste energieleveranciers van Nederland. De kans bestaat dat u al klant van Essent bent of bent geweest. Interesse in de energie en gastarieven van Essent? Bekijk dan de energie aanbiedingen van deze energieleverancier in onze energievergelijker.

Essent energiecontracten vergelijken

Essent biedt zowel grijze energie als groene energie in drie vaste contracten. Er zijn contracten van 1,3 en 5 jaar beschikbaar en de keuze voor een flexibel contract met variabele leveringstarieven. Of u nu kiest voor een nieuw contract als nieuwe klant of u wilt uw bestaande energiecontract verlengen? Dit kan uiteraard, klanten van Essent krijgen korting op allerlei producten die u kunnen helpen met energie besparen.

Ook als terugleveraar kunt u terecht bij Essent met uw opgewekte energie. U krijgt een goede teruglevergoeding voor uw energie. Als terugleveraar dient u zich aan te melden op de website van Essent. Ook kunt u advies krijgen over uw verbruik en mag u uw eigen voorschotbedrag bepalen. De verbruiksmanager van Essent laat u zien of u teveel of te weinig betaalt.

Adresgegevens

  • Willemsplein 4
  • 5211 AK Den Bosch
  • Telefoon: 0900 – 1550
  • www.essent.nl