Overstappen

Overstappen naar een andere energieleverancier? Het kan snel, simpel en gratis. Wel is het belangrijk dat u met een aantal dingen rekening houdt alvorens u kiest voor een andere energieleverancier.

Heeft u nog een contract bij uw huidige energieleverancier? Zo ja, hoelang duurt deze dan nog? Dit is belangrijk om te weten omdat de energieleverancier u een boete in rekening kan brengen als u het huidige energiecontract vroegtijdig verbreekt. Ook is het belangrijk om te weten of u ergens een betalingsachterstand heeft. Energieleveranciers doen namelijk een bkr krediet check om te weten of u wel op tijd zult betalen. Heeft u ergens een achterstand, dan kan de nieuwe energieleverancier u een zogenaamde waarborg in rekening brengen en deze zijn niet mals. Bij sommige energieleveranciers kan de waarborg oplopen tot wel 1000 euro.

Heeft u met de eerder genoemde punten geen probleem? Dan kunt u zorgeloos overstappen. Wanneer u eenmaal een energieleverancier heeft gekozen en het aanvraagformulier heeft ingevuld zult u binnen enkele ogenblikken een email ontvangen ter bevestiging. Enkele dagen daarna ontvangt tevens een bevestiging per post. Dit betekent dat uw overstap in werking is gezet. U hoeft vanaf dit moment niet veel meer te doen. Heeft u nog een energiecontract bij een andere energieleverancier? Deze word door de nieuwe energieleverancier voor u opgezegd.

Wanneer u overstapt van energieleverancier heeft u recht op 14 dagen bedenktijd. Dit is handig voor als u zich achteraf heeft bedacht. U kunt dus binnen 14 dagen annuleren. Als u niets doet zal de overstap volledig in orde worden gemaakt. De oude energieleverancier word voor u opgezegd en de nieuwe energieleverancier neemt de activiteiten van de oude energieleverancier over. U merk daar weinig van. De energierekening krijgt u voortaan van de nieuwe energieleverancier. Deze is als het goed is een stuk gunstiger dan uw oude contract.