Het vergelijken van energie in het kort

Vergelijken energie is voor mensen die graag een persoonlijk energie aanbod wensen. Uit dit persoonlijk samengestelde aanbod kan men de goedkoopste energieleverancier kiezen. Er hoeven maar een aantal stappen doorlopen te worden om ook daadwerkelijk over te stappen. Ten eerste word het persoonlijke energie en gasverbruik hiervoor gebruikt. Op die manier kan er exact berekend worden hoeveel voordeel men kan behalen door over te stappen. 

Een energievergelijking starten

Die gegevens haalt u van uw eindafrekening af want daarin staat vermeld hoeveel u alleen of met uw gezinsleden heeft verbruikt het afgelopen jaar. Het kan goed zo zijn dat uw tarieven voor energie en gas te duur zijn. Daarom kiezen mensen vaak voor het maken van energievergelijking. U vult naast uw verbruik uw postcode en adres in en u vinkt aan wie uw huidige aanbieder is. De energiekosten worden vergeleken met de overige aanbieders. Daaruit ontstaat een prijsvergelijking met de goedkoopste energieaanbieder bovenaan. Als er een aanbieding energie is dat u aanstaat dan kunt u op meer informatie klikken.

U ziet dan alle kosten overzichtelijk op een rij, dit zijn de leveringskosten voor energie en gas. Maar ook kosten zoals:

  • Vastrecht
  • Transportkosten
  • Heffingskosten
  • Eventuele kortingen
  • Totale kosten per jaar

Geef uw wensen en voorkeuren aan

U kunt van te voren ook punten aangeven zoals welk soort contract u wenst, of de soort stroom. Onder duurzaamheid kunt u dan klikken op alleen duurzame energie aanbieders, specifiek windenergie, zonne-energie of alleen groene stroom uit Nederland. U kunt de energievergelijking dus naar voorkeur instellen. Ook kan er gekozen worden voor een vast of variabel tarief of als u dat niets uitmaakt dan vinkt u dat niet aan. Kortom een energievergelijking kan zo worden gemaakt zoals u dat zelf wenst.

De besparing meteen bekijken

Het kiezen voor de goedkoopste energie aanbieder word zo erg eenvoudig. U ziet ook direct in de vergelijker hoeveel u aan cashback korting ontvangt. En omdat er verschillende kortingen bestaan kunt u dus ook kiezen uit meerdere energie aanbiedingen. Het kan €100 schelen maar ook meer en dat hangt ook weer samen met uw verbruik en wat u momenteel betaalt aan uw eigen energie aanbieder. Een energievergelijking wordt dan ook interessant wanneer men opmerkt hoe hoog die besparing wel niet is.

Elk jaar geld besparen met vergelijken van energie

Reden te meer om dit dan ook elk jaar weer uit te vinden door elk jaar te vergelijken. Een belangrijk detail bij energie vergelijken is wel dat u uw einddatum controleert. Als deze in zicht is dan kunt u kosteloos overstappen. Is dat niet het geval? Dan moet u een opzegvergoeding betalen en hoe langer uw energiecontract nog loopt hoe hoger de opzegvergoeding word. De opzegvergoeding is minimaal €50 per product tot maximaal €125 per product. Check dit dus van te voren en stap dan pas over. In de tussentijd is het niet verkeerd om u alvast te oriënteren natuurlijk.

Waar op te letten?

Overstappen moet u zelf doen maar wij kunnen u wel een aantal tips meegeven. Kies niet voor een te lange looptijd bij uw energiecontract. De reden daarvan is simpel: u loopt kortingen mis. Als u gewoon zorgt dat u kiest voor een energiecontract die 12 maanden loopt, dan kunt erna weer gerust overstappen. Stap niet te snel over haastige spoed is zelden goed. Dus neem uw tijd om alle energie aanbiedingen te bekijken en overdenk uw keuzes. Het kan goed zo zijn dat u anders een andere aanbieding over het hoofd ziet. Het voordeel van online energie vergelijken is dat u zelf de hand heeft in het overstap proces.

Welke energie aanbieding past bij mij?

Dat betekent dat u kiest welke energie aanbieder het beste bij u past. U kunt met de gemiddelde energievergelijking al gauw €450 per jaar besparen. Het overstappen zelf hoeft u ook geen kopzorgen te geven want de nieuwe energie aanbieder zegt uw huidige energiecontract voor u op. Bedenkt u zich toch na het kiezen van een bepaalde aanbieding? Dan heeft u wettelijk gezien een afkoelperiode van 14 dagen, deze gaat in vanaf het moment dat u een bevestigingsmail van de nieuwe aanbieder heeft gekregen.

De goedkoopste energie is binnen handbereik

Met Vergelijken-Energie.nl vindt u altijd de goedkoopste energie dus start vandaag nog met vergelijken en zoek uit wie de goedkoopste energieleverancier is. Overstappen is besparen en daar komt u alleen achter als u een goede energievergelijking maakt. Blijf niet zitten maar kom omhoog en bespaar direct op jouw energierekening.

Een reactie plaatsen

zeven + 2 =